Mit o kvaliteti starega vina

Pravijo, da je vino utekočinjena zgodovina. V vsakem letniku se namreč skrivajo lastnosti posameznega leta, ki odražajo biovremenske vplive, tehnologijo pridelave grozdja in predelave grozdja v vino.   Starejše ko je vino, boljše je – pa je res? Tudi danes še vedno v veliki meri velja prepričanje ljudi, da se vino s staranjem izboljšuje. Veliko jih […]

Rdeče ali belo vino: katero izbrati?

Pri vinih imajo ljudje različna mnenja o tem kaj je najboljše. Ljudje uživajo vina iz več razlogov: zaradi druženja, zaradi zdravstvenih koristi in za kuhanje. Vendar v večinoma ljudje radi pijejo vino, da se sprostijo in zvečer pozabijo na vsakodnevni fizični in psihični stres, pa tudi da se sprostijo med druženji, ko znajo biti začetki […]

Cabernet sauvignon – Vinarstvo Andlovic

Cabernet sauvignon   je sorta rdečega grozdja, večinoma uporabljena za pridelavo vina in je v svetovnem merilu poleg Chardonnaya ena najpogosteje gojenih trt. Mnogo znanih rdečih vin, med drugimi tudi Rdeči bordeaux, vsebuje grozdje Cabernet Sauvignon. V zadnjih letih so vse bolj popularni Cabernet sauvignoni iz prodornih držav novega sveta, kot npr. Kalifornija, Avstralija, Čile, […]